بر اساس ماده 1060 قانون مدنی جمهوری اسلامی ایران ازدواج زن ایرانی با تبعه خارجی موکول به اجازه دولت است . مرجع صادر کننده این اجازه در داخل کشور وزارت کشور و در خارج از کشور نمایندگان سیاسی و کنسولی جمهوری اسلامی ایرانی به نیابت از طرف وزیر کشور می باشند . این اجازه اصطلاحاً پروانه زناشویی نامیده می شود.
پس از صدور مجوز مذکور، واقعه ازدواج توسط کارکنان سفارت قابل ثبت خواهد بود.
هموطنان گرامی ساکن در حوزه این سفارت می توانند با تعیین وقت قبلی و پس از مراجعه حضوری و ارائه مدارک ذیل تقاضای صدور پروانه زناشوئی و ثبت ازدواج نمایند.
مدارک مورد نیاز:
3) اصـل گواهی تشرف مرد غیرمسلمان به دین مبین اسلام (در صورتیکه زن مسلمان باشد)
4) اصـل گواهی ازدواج شرعی صادره از مراکز و مؤسسات اسلامی معتبر و مورد تأیید سفارت
(در مورد اقلیت های دینی شناخته شده در قانون اساسی شامل : مسیحی ، کلیمی و زرتشتی، ارائه گواهی ازدواج صادره از سوی مراجع دینی ومذهبی آنان الزامی است)
5) اصـل گواهی ازدواج رسمی صادره از طرف مقامات ذیربط کشور مربوطه
6) اصـل اجازه نامه رسمی ولی زوجه (پدر یا جد پدری ) چنانچه ازدواج اول باشد.
درصورت فوت آنها ارائه خلاصه رونوشت فوت ( گواهی فوت ) و 1 نخسه تصویر آن الزامی است.
7) اصـل گذرنامه و کارت شناسایی معتبر مرد
8) اصـل گواهی تولد مرد
9) اصل گواهی بهداشتی مرد و زن مبنی بر نداشتن "امراض مانع از ازدواج"شامل : تالاسمی، ایدز، سفلیس و عدم اعتیاد به مواد مخدر
10) اصل گواهی تجرد مرد ( در صورت درخواست زن )
11) اصل گواهی عدم سوء پیشینه مرد ( در صورت درخواست زن)
12) اصل گواهی رسمی صادره از طرف مقامات ذیصلاح مرد مبنی بر استطاعت مالی وی ( درصورت درخواست زن )
13) تعهد نامه ثبتی از طرف مرد مبنی بر پرداخت هزینه ونفقه زن و اولاد و هرگونه حق دیگری که زن نسبت به مرد پیداکند درصورت بدرفتاری ، ترک ویا وقوع طلاق ( در صورت درخواست زن )
14) ارئه اصل گذرنامه ایرانی و مدارک اقامت زوجه مانند کارت اقامت و یا گذرنامه خارجی
تذکرات مهم:
1) درصورت المثنی بودن شناسنامه زن ایرانی، می بایست گواهی تجرد دارنده شناسنامه المثنی در اداره کل ثبت احوال امور خارجه (اداره کل امور هویتی ایرانیان مقیم خارج از کشور وابسته به سازمان ثبت احوال کشور www.sabteahval.ir/kharejeh)صادر و از طریق وزارت امورخارجه (ساختمان شماره سه ، اداره سجلات واحوال شخصیه) رسما به این سفارت ارسال شده باشد. این گواهی پس از صدور تنها 6 ماه اعتبار داشته و قابل استفاده خواهد بود.
2) درصورتیکه ازدواج رسمی و محلی زن و مرد( بند5 ) در کشور دیگری غیر از مکزیک انجام شده باشد، نسبت به تأیید آن توسط نمایندگی کشور صادرکننده در کشور مکزیک و سپس وزارت خارجه مکزیک اقدام گردد.
3) برای تهیه اجازه نامه رسمی ولی زوجه ( بند 6 مدارک ) چنانچه پدر یا جد پدری در خارج از کشور ساکن باشد می تواند از طریق سامانه میخک
(http://mikhak.mfa.ir) اجازه نامه را تهیه و در محل نمایندگی امضاء نماید.
در صورت سکونت پدر یا جد پدری در ایران، به یکی از دفاتر اسناد رسمی در داخل کشور مراجعه و نسبت به تنظیم اجازه نامه مذکور اقدام و از طریق وزارت امورخارجه (اداره سجلات واحوال شخصیه) برای این سفارت ارسال شود.
4) چنانچه مرد مکزیکی و متولد کشوری غیر از مکزیک باشد، گواهی تولد وی به دو طریق می تواند به این نمایندگی ارائه گردد :
-ترجمه و تایید گواهی تولد مربوطه توسط نمایندگی ایران در کشور محل تولد
-تایید گواهی تولد توسط نمایندگی مکزیک در کشور محل تولد و سپس تأیید وزارت خارجه مکزیک
توجه: در صورتی که مرد خارجی تبعه کشور مکزیک نباشد برای ارائه گواهی تولد به طرق مذکور می تواند اقدام نماید.
5) چنانچه از تاریخ ازدواج شرعی و محلی ( ردیف های 5 و 4) بیش از یک سال سپری شده باشد، ارائه گواهی بهداشتی ردیف7 ضرورت ندارد.